Dessa två yrken kan ge riktigt bra karriär där det dessutom är möjligt att vidareutvecklas oändligt och arbeta över hela världen. Medan hemmabakandet blivit trendigt i Sverige har proffsbakandet svårt att hitta riktigt yrkesutbildad personal. Sedan flera år råder brist på utbildade bagare och konditorer.

 

Anpassa till efterfrågan

I vackra Nynäshamn tar vi emot elever från Stockholms län som arbetat som bagare eller konditorer i sina hemländer. Deras enastående yrkeserfarenheter kompletteras med utbildning i svenska och med den yrkeskompetens som efterfrågas av branschen i Sverige.

 

macrons

 

Erfarenheter räcker långt

Inom utbildningen SFBg (svenska för bagare) får eleverna göra sin APL (arbetsplatsförlagt lärande) antingen på ett industribageri, ett mindre bageri med tillhörande butik eller på ett konditori. APL kan oftast ordnas på en plats som passar den studerande och behöver inte förläggas i Nynäshamn om man inte så önskar.

 

Så blir du anställningsbar

Hygienkurs 100 poäng ingår i utbildningen och studier i svenska, Sfi D – Sva Grund, där studerande fokuserar på yrkessvenska. Vi strävar efter att nyanlända personer med praktisk erfarenhet hemifrån ska få möjlighet till kompetensutveckling och anställning inom bageribranschen så snabbt som möjligt. SFBg är en Sfx-utbildning vilket innebär att den står öppen för elever från alla Stockholms läns 26 kommuner.

Välkomna!