Det uppstod en slags nationell känsla av solidaritet och generositet.

Vet ni vad de som kommit till Sverige, och vi som arbetar med flyktingfrågan, skulle behöva nu? Ett fortsatt engagemang från Sveriges befolkning. Det behövs fortfarande volontärer på flyktingboenden, det behövs fortfarande materiella ting och kläder. Det behövs aktiviteter, speciellt för barn och ungdomar. Det är krig i världen och vi måste alla hjälpas åt att ta hand om våra medmänniskor. Jag önskar att alla svenskar kunde ge en liten del av sin tid.

Kan du klippa hår? Erbjud klippning till asylsökande. Är du fotbollstränare? Dra igång ett fotbollslag eller bjud in barn och ungdomar till lagen. Är du simlärare? Starta simskola. Har du tid över? Ge svenskalektioner på asylboenden. Håller du på med någon kampsport? Kan du måla? Spela gitarr? Mixa musik? Dansa? Dra igång en kurs för barn och ungdomar.

Jag lovar att all energi ni lägger kommer ni att få tillbaka tio gånger av alla fina möten ni kommer att vara med om. Ta kontakt med kommunen, engagera er, skapa mötesplatser och sprid all good will som ni bara kan!