Amelie Silvferstolpe. Foto: Linda Prieditis

Amelie Silfverstolpe
Programansvarig på Yrkesdörren
 

Sara Svantesson. Foto: Christian Gustavsson

Sara Svantesson
Entreprenör
 

Nora Alber. Foto: Privat

Nora Alber
Arkitekt
 

På så vis kortar Yrkesdörren etableringstiden för nya svenskar. Vår demografiska utveckling med stora pensionsavgångar visar att vi har ett stort behov utav invandring. Om vi lyckas ta tillvara på de utrikesföddas kompetens kommer det att leda till stor samhällsnytta för Sverige.

"Mötena är ett enkelt sätt för alla att göra skillnad och bidra till ett inkluderande Sverige."

– Mötena är ett enkelt sätt för alla att göra skillnad och bidra till ett inkluderande Sverige. När man är ny i Sverige är de nätverk man skapar avgörande för etableringen och integrationen i sitt nya hemland samt för att informellt validera kvalifikationer som är avgörande för att ta sig in på arbetsmarknaden, säger Amelie Silfverstolpe, programansvarig på Yrkesdörren.

Enligt Amelie är den största utmaningen med integration avsaknad av kontakter.

– Sju av tio jobb förmedlas via kontakter. Det säger sig självt att ett breddat professionellt kontaktnät blir helt avgörande för att ta sig in på arbetsmarknaden som ny i Sverige. I branscher där det finns arbetskraftsbrist har inte heller företagen de kontaktnät som behövs för att nå och rekrytera från hela talangpoolen.

 

Dela med dig av ditt nätverk

Det finns många bra initiativ som drivs både av offentliga verksamheter och föreningslivet, men det är ofta längre program. Yrkesdörren, en av verksamheterna inom det nationella initiativet ÖppnaDörren skiljer sig från många andra initiativ på så sätt att det är ett kortare åtagande.

"Syftet är att bredda yrkesrelaterade nätverk."

– Ett möte genom Yrkesdörren ska vara enkelt och roligt. Man träffas i en timme och under den timmen pratar man om den bransch man har gemensam - om hur de informella rekryteringsvägarna ser ut, om de sociala koderna man behöver känna till och det förmedlas ytterligare två kontakter. Syftet är inte att förmedla ett jobb eller en praktikplats, utan att bredda yrkesrelaterade nätverk.

Man behöver inte vara chef eller ha ett stort nätverk, de flesta av oss har ett nätverk bland vänner, kollegor, släktingar och grannar.

– Möten bygger nätverk och nätverk leder till jobb. Många har erbjudits anställning eller hamnat i en anställningsprocess redan i första ledet, men även i andra, tredje och fjärde led. Det är väldigt enkelt och alla kan göra det!

 

En win-win situation

Entreprenören Sofia Svanteson var bland de första som matchades genom Yrkesdörren. Hon träffade arkitekten Nora Alber från Irak.

"Jag kände att jag kunde bidra med ett nätverk"

– Även om jag inte är arkitekt själv så jobbar jag i en kreativ bransch. Jag kände att jag kunde bidra med ett nätverk, men framförallt med tips om hur man kan lägga upp sin portfolio och förbereda sig inför jobbintervjuer. Jag kunde sätta Nora i kontakt med ett par arkitekter, men vi jobbade mest tillsammans med hennes portfolio.

Nora som idag jobbar som arkitekt på ett konsultföretag inom samhällsbyggnad, berättar att hon fick många användbara tips på hur hon skulle utveckla sitt CV och skapa sig en portfolio.

– En bra portfolio attraherar fler arbetsgivare och är viktig att ha med på LinkedIn. Jag fick möjlighet att praktisera på flera olika arbetsplatser och till slut fick jag en fast anställning.

– Yrkesdörren är en win-win. Som etablerad svensk får man ökad förståelse för de utmaningar som en person som är ny i Sverige får möta. Och som ny i Sverige är det här ett mycket bra sätt att bredda sitt nätverk, menar Sofia.

 

Läs mer på yrkesdorren.se