Bakom satsningen står Botkyrkabyggen som ser flera vinster med initiativet.

– Syftet är att hjälpa kvinnorna att komma ut i arbetslivet och få möjlighet till egen försörjning och bli självständiga,  vilket är en jämställdhetsfråga. Efter projektet ska de vara anställningsbara, säger Susanne Axelsson Heldring, HR-chef på Botkyrkabyggen.

Kvinnorna som är i åldern 30-60 år och är boende i bolagets hus har fått avtalsenlig lön, vilket är en stor skillnad mot deras tidigare korta anställningar och praktikperioder. Arbetet går ut på att städa trapphus och områdena kring bostadshusen. De ska också fungera som ambassadörer för området och kommer att kännas igen med sina rosa arbetskläder.

 

Qvinna i Botkyrka - Foto: Botkyrkabyggen

 

Satsar på social hållbarhet

 

– Om vi satsar på social hållbarhet kan området  bli tryggare och skadegörelsen minska.

Inledningsvis får kvinnorna en kortare utbildning och parallellt med arbetet får de coaching och lektioner i svenska för att förstärka språket. För att öka integrationen ingår de i arbetsteamet på Botkyrkabyggens kontor.

Jag ser fram emot att följa kvinnorna och är mycket stolt.

– Vid starten såg vi att de var stolta, glada och fyllda med energi och kraft att få sätta igång. Fantastiskt att se att de går in i det här med en sådan ödmjukhet. Jag ser fram emot att följa kvinnorna och är mycket stolt över att Botkyrkabyggen satsar på social hållbarhet.

Om initiativet visar sig gå bra kan det bli fler liknande projekt i andra områden.