Segregationen gör att vägarna inte möts. Axfoundation gör det enkelt för etablerade och nya svenskar att träffas utan att åtagandet blir för stort, det behöver inte ta mer än en timme.Amelie

– För vår familj har det varit enormt lärorikt och givande att bjuda på middag genom Invitationsdepartementet. Vi har lärt oss mycket samtidigt som vi hjälpt familjer från Mongoliet, Iran, Rumänien och Syrien med allt från hur bostadsmarknaden fungerar till tips på fritidsaktiviteter för barnen. Genom Yrkesdörren har jag öppnat dörrar till mitt kontaktnät på arbetsmarknaden vilket är oerhört viktigt då 7 av 10 jobb förmedlas genom kontakter.

Integration är en ömsesidig process och något som måste ske på individnivå – det är i mötet som förståelse och vänskap uppstår. Det är enklare än många tror och en liten insats kan göra stor skillnad, för båda parter! 

– Om alla ger en timme av sin tid kommer vi tillsammans göra stor skillnad, avslutar Amelie Silfverstolpe, initiativtagare till ÖppnaDörren på Axfoundation.