Genom att introducera skolelever för verksamhetsområdet hoppas branschen på att attrahera unga rekryter.

"Satsningen är unik i sitt slag och intentionen är att väcka uppmärksamhet"

I en interaktiv lärmiljö får årskurs fyra till årskurs nio göra ett studiebesök på Framtidens Fastighetslabb på Opaltorget i Tynnered utanför Göteborg. Här introducerar fastighetsbranschen sin verksamhet i en interaktiv och upplevelsebaserad lärmiljö. Satsningen är unik i sitt slag och intentionen är att väcka uppmärksamhet för de olika möjligheter som branschen har att ge. Fastighetslabbet invigdes under 2017 och tar dagligen emot nya nyfikna besökare från skolans värld.

 

Få ett större perspektiv 

  – Hos oss får man upptäcka fastighetsbranschen på ett spännande och lustfyllt sätt. I Fastighetslabbet fokuserar vi på staden och låter skoleleverna få förståelse och ett större perspektiv för hur samhällsplanering och fastighetsbranschen fungerar, förklarar Louise Rickardsson, koordinator på Framtidens Fastighetslabb.

  Under besöket berör man bland annat ämnen som service, hållbarhet, integration, bostadsbrist och stadsplanering samt andra vanliga ämnen inom allmännyttan.

  Besökarna blir också medvetna om branschens ansvar, vilka olika parametrar som ingår i planeringen av staden samt vad det innebär att vara fastighetsvärd.

  För den som önskar finns också förberedande workshops på plats i skollokalerna inför besöket.

"Ska vara ett naturligt inslag i skolan"

  – Vi erbjuder också lärarhandledning för pedagoger samt för studie- och yrkesvägledare vilket är till god hjälp inför, under och efter besöket. Vi vill att Fastighetslabbet ska vara ett naturligt inslag i skolan och vi vill visa dagens elever att det finns goda framtidsmöjligheter i den här branschen.

 

Tre glada barn. Foto: Framtidslabbet