Utmärkelsen Female Leader Engineer arrangeras av organisationen med samma namn, i samarbete med sex partnerföretag; AstraZeneca, Sandvik, Scania, Ericsson, Fortum och Skanska. Ansökningsförfarandet påminner om en traditionell rekrytering där studenter skickar in sitt CV, personliga brev, blir intervjuade och slutligen träffar juryn, som består av representanter från partnerföretagen.

Vill lyfta fram de kvinnliga ingenjörerna som förebilder

– Intresset bland kvinnliga ingenjörsstudenter är stort. Bland ansökningarna väljer vi ut tjugo deltagare som blir en del av vårt nätverk och får möjlighet till exklusiva besök och inblickar i partnerföretagens verksamhet. Vinnaren får ett skräddarsytt arton månader långt traineeprogram på tre valfria partnerföretag och ett individuellt coachningsprogram hos vår partner Kvinnokompetensen, säger en av Female Leader Engineers grundare Evelina Ögren.

– Jag vill verkligen uppmana kvinnliga ingenjörsstudenter att ansöka till Female Leader Engineer, det är en möjlighet som kan öppna upp många dörrar i framtiden. Vi vet att de civilingenjörer som examineras har potential att bli framtidens chefer. Med den här satsningen vill vi lyfta fram de kvinnliga ingenjörerna som förebilder och ge dem en rejäl start i karriären, säger Evelina Ögren.

Katarina blev Female Leader Engineer 2014

2014 års Female Leader Engineer var Katarina Atteryd, som läst civilingenjörsprogrammet med inriktning mot teknisk fysik på KTH.

– När jag fick möjligheten att sätta ihop mitt eget traineeprogram valde jag en relativt bred inriktning. Det passar mig bra eftersom jag vill prova på flera olika verksamheter och företag för att finna rätt inriktning på min framtida karriär. På Fortum arbetar jag i en grupp som bygger upp och utvecklar B2B affären inom Fortum för stora förbrukare av energi. På Skanska ska jag vara delaktig i byggnationen av den nya världsledande forskningsanläggningen ESS utanför Lund och på Ericsson ska jag vara på R&D-enheten, säger Katarina Atteryd.

Vi nätverkar och stöttar varandra på många olika sätt

Hennes mål när hon sökte till Female Leader Engineer var att bli en av de tjugo utvalda deltagarna som fick möjlighet att träffa partnerföretagen och bli en del av nätverket för framtida ledare. Att få utmärkelsen Female Leader Engineer ser hon som en fantastisk möjlighet.

– Jag har fått jättebra kontakt med många av de andra finalisterna, vi nätverkar och stöttar varandra på många olika sätt. I nätverket finns en fantastisk sammanhållning som jag verkligen värdesätter. Mitt tips till andra kvinnliga ingenjörsstudenter är att ta för sig och göra sig själv spelbara genom att ansöka till utmärkelsen, säger Katarina Atteryd.