Hos Business Center Office Group ser man en ökning även av stora företag som nu upptäcker fördelarna med kontorshotell.

– Du binder inte upp dig i långa avtal och lokalerna kan växa eller krympa utifrån dina behov. Hyresgäster uppskattar att slippa tänka på internetleverantörer eller om kaffemaskinen fungerar. Kontorshotell skapar möjligheter för dem att ägna sig åt sin kärnverksamhet och kunna vara effektiva, säger Anders Löndén, försäljningsansvarig på Business Center Office Group.

Vad tycker hyresgästerna är viktigast i ett kontorshotell?

– Konferens- och mötesrum är uppskattat om det ingår i hyran och inte tillkommer. Även en bemannad reception som tar emot besök och ger ett personligt bemötande. Sedan är det ofta små saker som hyresgästerna inte tänker på men som de saknar om de inte finns där. Fika, internet och bra städning till exempel.

Vad ska man tänka på om man som företagare letar kontorshotell?

– För det mesta är det läget, prislappen och känslan i lokalerna som avgör. Men se till att titta på områden som kanske inte är givna och att jämföra offerter med dina behov av tjänster - ingår allt du behöver eller tillkommer det saker som gör månadskostnaden dyrare? Precis som när du ska köpa lägenhet vinner du på att inte låta magkänslan styra för mycket.