Nu utökar regeringen vårt uppdrag och vi ska växa med flera nya medarbetare. Boverket får flera nya regeringsuppdrag under 2018 och behöver därför omkring 50 nya medarbetare framöver. Bland våra nya uppdrag ingår att driva på digitaliseringen, att bli sammanhållande och vägledande myndighet för arkitektur samt ett stort projekt kring god inomhusmiljö.

Bebyggelseantikvarie Suzanne Pluntke arbetar med kulturmiljö- och stadsutvecklingsfrågor på Boverket sedan 2008. Hon gillar variationen i sina arbetsuppgifter.

– Det är kombinationen av att få arbeta så brett, både med exempelvis kulturarv, arkitektur och jämställdhet, som känns extra stimulerande och roligt, säger hon.

Man lär sig saker i utkanten av sin kompetens.

– Man lär sig saker i utkanten av sin kompetens och utvidgar hela tiden kunskapsfältet, säger Suzanne Pluntke, som märker tydligt att de frågor som Boverket arbetar med blivit mer uppmärksammade de senaste åren.

 

Teamwork för ett hållbart samhälle. Foto: Mostphotos

 

En stimulerande arbetsplats

 

Fredrik Olsson är civilingenjör och jobbar bland annat med digitalisering av samhällsbyggnadsprocessen.

– Boverket är en stimulerande arbetsplats fylld med skiftande kompetenser, till exempel jurister, biologer, arkitekter, ingenjörer och it-experter. Att vara med och forma det framtida samhällsbygget är oerhört intressant. Möjligheterna att kunna utveckla sig i sin yrkesroll är tydliga.

– Det finns alla chanser att komma vidare inom Boverket, säger Fredrik Olsson.

Jag har själv utbildat mig till projektledare och ett antal kollegor har tagit steget till verksamhetssamordnare eller chefer. Det är ett sympatiskt förhållningssätt som gör att man trivs extra bra.

Läs mer på: www.boverket.se