Hon utbildade sig till arbetsledare inom byggproduktion på Hermods Yrkeshögskola och fick anställning som byggledare redan innan sin examen. Hon trivs väldigt bra i sin nya arbetsroll.

– Som byggledare kontrollerar du bland annat så att allt blir gjort, sköter samarbeten med platschefer och har hand om säkerhetsfrågor. Det är vi som är spindeln i nätet. Det är en varierad roll och arbetet blir aldrig enformigt. Jag gillar kombinationen av att vara ute på byggen och de administrativa uppgifterna på kontoret, berättar Fatima.

 

Uppmuntrar fler kvinnor att söka

Fatima har inga problem med att arbeta inom en mansdominerad bransch och hon uppmuntrar fler kvinnor att söka sig dit.

– För mig är det inga problem och jag tror att det är nyttigt att fler tjejer kommer in i branschen. Det känns som att utvecklingen går framåt och att fler tjejer utbildar sig inom bygg. Det är ett generationsskifte nu och branschen är inte densamma som för tio år sedan.

Fatima ser stora fördelar med att studera på yrkeshögskola. Framförallt den stora mängden praktiskt lärande och att de flesta utbildningarna är som längst två år.

"Det jag gillar med yrkeshögskolan är att det är en mix av praktik och teori."

– Det jag gillar med yrkeshögskolan är att det är en mix av praktik och teori. Fördelen med att ha mycket praktik är att både vi och arbetsgivarna lär känna varandra. Det blir en ”win win-situation”och du har alltid en referens för framtiden.
Utbildningar inom bygg och anläggning, vård och omsorg, teknik och logistik, trädgård, ekonomi och försäljning, fastighet och kommunikation!