Idén är lika enkel som den är lysande. Många vill hjälpa till i dessa tider av stora flyktingströmmar i världen, men det är inte alltid lätt att veta hur. Helping Company kom på ett sätt.

De pengar vi samlar in går till en skola i Syrien.

– Vi beslutade att göra ett av våra vanliga mingelevents, där vi bjuder in olika intressenter från fastighetsbranschen för att diskutera affärer, till en Framtidsgala dit varje företag köper en biljett. De pengar vi samlar in går till en skola i Syrien, berättar Martin Johansson, VD på Helping Company.

 

Detta är bara första steget

 

Galan, som de gör tillsammans med UNICEF som får pengarna, kommer att invigas av Arja Saijonmaa. Ett antal sponsorer har också donerat olika saker som kommer auktioneras ut.

– Jag vill speciellt lyfta en av sponsorerna, Tommy Hjelm på BoCash, som beslutat att donera själva byggandet av en skola i Syrien, för ca en miljon svenska kronor, vilket vi tycker är fantastiskt.

Och detta är bara första steget. De planerar att göra om det på fler events framöver och idén har spridit sig via deras nätverk, så på galan tar en grupp fotbollsspelare från London över stafettpinnen och kommer göra motsvarande event i London.

– Vi vill gärna inspirera andra med idén att bara lägga på en hjälpdimension på ett vardagsevent, avslutar han.